Senzitivita na potraviny – sója Balíček vyšetrení
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kedy vznikajú potravinové intolerancie?
Potravinové intolerancie a alergie môžu vzniknúť aj v pokročilom veku. Môže sa teda stať, že človek získa intoleranciu na potravinu, ktorú je zvyknutý konzumovať pravidelne. O to nepríjemnejšie a prekvapivejšie toto zistenie je.
Kto je najčastejším konzumentom sójových výrobkov?
Sója má významné uplatnenie v potravinárskom priemysle. V potravinách častokrát nájdete sóju napríklad v podobe sójovej múky. Veľmi obľúbené je tiež sójové mlieko, ktoré slúži ako náhrada mlieka pre ľudí trpiacich intoleranciou na bielkoviny kravského mlieka. Vegetariáni a vegáni ju konzumujú často v potravinách ako je tofu, či sójový granulát (tiež nazývaný „sójové mäso“).
Odbery krvi vykonávame len osobám starším ako 15 rokov.
Výsledky
K dispozícii do 14 pracovných dní (zaheslovaný e-mail, heslo v SMS).
Dodatočné parametre
Kategória: | Balíčky vyšetrení |
---|---|
Odporúčanie: | Na odber sa dostavte nalačno, nemali by ste jesť približne 12 hodín pred odberom. Večer pred odberom vynechajte tučné jedlá a alkohol. |
Pokyny pred odberom: | Ráno pred odberom nefajčite, vypite dostatočné množstvo vody (1/4 litra vody alebo nesladeného čaju) |
Pokyny pri odbere: | Ak užívate lieky na riedenie krvi, ste alergický alebo mávate nevoľnosť pri odbere, upozornite odberovú sestru. |
Ak užívate lieky: | Pri pravidelných a dlhodobo užívaných liekoch sa odporúča poradiť sa s vaším lekárom o potrebe prerušenia liečby pred odberom alebo nie. |
Zloženie balíka: | odber krvi, celkové IgG, celkové IgA, celkové IgE, anti-Sója IgG, anti-Sója IgA, Sója IgE |